Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων

Συλλογή Προσωπικών Δεδομένων

Κατά τη δημιουργία λογαριασμού πελάτη και παραγγελιών στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, η Επιχείρηση συλλέγει προσωπικά δεδομένα. Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται είναι επαρκή, συναφή και περιορίζονται σε ό,τι είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της επεξεργασίας . Ο υπεύθυνος για τη συλλογή των δεδομένων είναι η Επιχείρηση.

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» αναφέρεται σε όλα τα δεδομένα που επιτρέπουν την ταυτοποίηση ενός ατόμου, πράγμα που αντιστοιχεί στο επώνυμο, το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, την ημερομηνία γέννησης, την ηλεκτρονική διεύθυνση ,η ταχυδρομική διεύθυνση και η διεύθυνση IP καθώς και όλες τις πληροφορίες που ο χρήστης επιλέγει να δώσει και που τον αφορούν.

 

Σκοποί Συλλογής Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται μόνο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς, για να ανταποκριθούν σε έναν από τους παρακάτω σκοπούς :

 • τη διαχείριση των παραγγελιών στο ηλεκτρονικό κατάστημα
 • τη δημιουργία εμπορικών στατιστικών, την πραγματοποίηση ερευνών αγοράς και αγοραστικών συμπεριφορών
 • τη σύναψη και διαχείριση αρχείων, πράγμα που συμπεριλαμβάνει κυρίως τεχνικής φύσεως διαδικασίες όπως τυποποίηση, εμπλουτισμό και την αντιγραφή
 • την πραγματοποίηση διαδικασιών που αφορούν τη διαχείριση των πελατών
 • την επιλογή πελατών για την πραγματοποίηση ερευνών και ενεργειών προώθησης
 • την αποστολή προσκλήσεων και μηνυμάτων προώθησης εκ μέρους της Επιχείρησης. Ο Πελάτης μπορεί να διαγραφεί οποιαδήποτε στιγμή από τις προσφορές αυτές πατώντας το σύνδεσμο που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στο κάτω μέρος των εν λόγω ηλεκτρονικών μηνυμάτων
 • την τήρηση των νομικών μας υποχρεώσεων
 • την πάταξη καταχρηστικών πρακτικών

 

Καταπολέμηση Καταχρηστικών Κινήσεων

Για την καταπολέμηση καταχρηστικών κινήσεων, η Επιχείρηση έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ελέγχου βάση του οποίου που μπορεί να:

 • Σας ζητηθούν, κάποια δικαιολογητικά μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή,σε περίπτωση αυτόματης ειδοποίησης που ενεργοποιείται κατά την διασταύρωση των πληροφορίων που αφορούν την παραγγελία σας, για την εξασφάλιση της συναλλαγής
 • Να μην προχωρήσει στην προετοιμασία της παραγγελίας σας εάν έχει γίνει ήδη καταχρηστική χρήση του λογαριασμού πελάτη σας
 • Να παρέχει τα προσωπικά σας δεδομένα, κατόπιν αιτήματος δικαστικών αρχών, σε περίπτωση καταγγελίας ή δικαστικής απαίτησης

 


Αποδοχείς Προσωπικών Δεδομένων

Μόνο η εταιρία και οι συνεργάτες της για την τεχνική υποστήριξη έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που μας δίνετε. Οι κατηγορίες των εργαζομένων που θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, είναι το εμπορικό τμήμα, η διοίκηση, το τεχνικό τμήμα και οι υπηρεσίες ελέγχου.

Μπορούν επίσης να είναι οι παραλήπτες των προσωπικών σας στοιχείων φορείς δημοσίου, μόνο και μόνο για να ανταποκριθούν σε νομικές υποχρεώσεις, δικαστικοί επιμελητές, δικαστικοί υπάλληλοι και οργανισμοί για την είσπραξη χρέους.

Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα και κυρίως να αποφευχθούν παρατυπίες, ζημίες ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτα άτομα.

Επισκέψεις στον Μανταμάδο

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Σάββατο από τις 6:30 μέχρι τις 9.30 το πρωί θα βρισκόμαστε στον Μανταμάδο για κατ' οίκον αιμοληψίες, χωρίς επιπλέον χρέωση.

 

Θα μας βρείτε στα τηλέφωνα 22530-29880 και στο 6948231771.

“Ζάχαρο”: Διάγνωση και εξετάσεις

Ο διαβήτης τύπου 2 στα αρχικά στάδια του δεν προκαλεί συμπτώματα, γεγονός που καθιστά την διάγνωση δύσκολη και δυνατή μόνο μέσα από την διαδικασία του προληπτικού ελέγχου. Το αυξημένο “ζάχαρο” στο αίμα σχετίζεται με δημιουργία βλαβών στα μικρά και στα μεγάλα αγγεία του σώματος που μακροπρόθεσμα οδηγούν σε επιπλοκές (λ.χ. καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, περιφερική αγγειοπάθεια, βλάβη στα νεφρά, προσβολή των αγγείων στα μάτια που οδηγεί σε μείωση της όρασης ακόμα και σε τύφλωση κλπ).

Συχνά, όταν γίνεται η διάγνωση του διαβήτη τύπου 2, ο ασθενής παρουσιάζει ήδη εγκατεστημένες επιπλοκές γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει γίνει καθυστερημένη διάγνωση (από μελέτες φαίνεται ότι το χρονικό διάστημα από την άνοδο του σακχάρου στο αίμα μέχρι την στιγμή της διάγνωσης, φτάνει έως τα 6 χρόνια). Γι’ αυτό τον λόγο η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 είναι πολύ σημαντική.

Ο τακτικός έλεγχος για τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα (αποκαλείται και “ζάχαρο” του αίματος) βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2. Η πρόληψη όμως αφορά στην υιοθέτηση αλλαγών στον τρόπο ζωής που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σε ομάδες υψηλού κινδύνου (όπως είναι οι παχύσαρκοι και τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη).

Η απώλεια σωματικού βάρους με σωστή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα (30 λεπτά άσκηση ημερησίως) αποτελούν τον μοναδικό τρόπο πρόληψης και αναχαίτισης της επιδημίας του διαβήτη που χαρακτηρίζει τον αιώνα μας.

 

Διάγνωση διαβήτη τύπου 2

Η διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη γίνεται με τρεις τρόπους.

1. Η μέτρηση του σακχάρου στο αίμα το πρωί, μετά από 8 ώρες χωρίς φαγητό, αποτελεί τον πιο εύκολο και συχνά χρησιμοποιούμενο τρόπο. Αν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) είναι πάνω από 126 mg, το άτομο χαρακτηρίζεται ως διαβητικό. Ωστόσο, αυτό πάντοτε πρέπει να επιβεβαιώνεται με μια δεύτερη μέτρηση. Οι τιμές του σακχάρου από 100 έως 126 mg  δεν είναι διαγνωστικές αλλά ούτε φυσιολογικές. Τα άτομα αυτά λέμε ότι έχουν «διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας» και θεωρείται ότι πάσχουν από «προδιαβήτη», συνεπώς χρειάζονται άμεση εντατικοποίηση της προσπάθειας αλλαγής του τρόπου ζωής και πιο συχνή παρακολούθηση.

2. Η φόρτιση με γλυκόζη αποτελεί τον δεύτερο τρόπο διάγνωσης του διαβήτη. Το εξεταζόμενο άτομο πίνει 75 γραμμάρια γλυκόζης διαλυμένα σε επαρκή ποσότητα νερού, και εξετάζεται 2 ώρες αργότερα. Αν τα επίπεδα της γλυκόζης είναι πάνω από 200 mg, έχει σακχαρώδη διαβήτη. Και πάλι, όμως, χρειάζεται επιβεβαίωση με δεύτερη εξέταση. Αν η τιμή στις 2 ώρες μετά την λήψη γλυκόζης είναι από 140 έως 200 mg, το άτομο χαρακτηρίζεται ως άτομο με διαταραγμένη ανοχή στην γλυκόζη και ανήκει στα άτομα με προδιαβήτη.

3. Η μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c). Η ουσία αυτή αποτελεί δείκτη των μέσων επιπέδων του σακχάρου τους τελευταίους 2 με 2,5 μήνες. Η εύρεση τιμής πάνω από 6,5% θέτει την διάγνωση της νόσου.

Στον πίνακα παρατίθενται οι τιμές της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και οι αντίστοιχες μέσες τιμές του σακχάρου κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη (HbA1c) % Μέση τιμή σακχάρου το τελευταίο 3μηνο
6 126
6,5  140 
154 
7,5  169 
183 
8,5  197 
212 
9,5  226 
10 240
10,5 255
11 269
11,5 283
12 298

 

Ποιοι πρέπει να εξεταστούν

Πότε ελέγχουμε τα επίπεδα σακχάρου σε ένα ενήλικο χωρίς συμπτώματα και χωρίς διαγνωσμένο διαβήτη; Όταν είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος και έχει τουλάχιστον ένα ακόμα χαρακτηριστικό από αυτά που ακολουθούν:

1. Σωματική αδράνεια

2. Οικογενειακό ιστορικό (1ου βαθμού συγγενής με διαβήτη)

3. Αυξημένα επίπεδα πίεσης (πάνω από 140/90 mmHg).

4. Μειωμένα επίπεδα HDL χοληστερόλης (κάτω από 35 mg%)ή αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων (πάνω από 250 mg%).

5. Ιστορικό διαβήτη κυήσεως (σε γυναίκες).

6. Ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου

7. Ιστορικό πολυκυστικών ωοθηκών (στις γυναίκες).

8. Ιστορικό γέννας παιδιού με βάρος γέννησης πάνω από 4,5 κιλά (στις γυναίκες).

9. Ιστορικό προδιαβήτη σε προηγούμενη εξέταση.

Τα άτομα αυτά πρέπει να ελέγχονται μια φορά τον χρόνο. Αντιθέτως, τα άτομα με φυσιολογικό βάρος χωρίς κανένα από τα άλλα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν πρέπει να ελεγχθούν στα 45 τους χρόνια και αν οι τιμές είναι φυσιολογικές μετά από 3 χρόνια.

 

Παιδιά και έφηβοι

Στα παιδιά και στους εφήβους εμφανίζεται δυστυχώς ο διαβήτης τύπου 2 με αυξανόμενο ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Σε παιδιά και εφήβους δίχως συμπτώματα (ασυμπτωματικά) ελέγχουμε το σάκχαρο αίματος κάθε 3 χρόνια τουλάχιστον όταν το παιδί ή ο έφηβος είναιυπέρβαρος και παράλληλα διαθέτει δύο ακόμα από τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν:

1. Οικογενειακό ιστορικό (1ου βαθμού συγγενής με διαβήτη)

2. Σημεία ύπαρξης αντίστασης στην ινσουλίνη (υπέρταση, πολυκυστικές ωοθήκες, δυσλιπιδαιμία, μελανίζουσα ακάνθωση ή μικρό βάρος γέννησης).

3. Ιστορικό διαβήτη κύησης της μητέρας.

Η έναρξη του ελέγχου γίνεται σε ηλικία 10 ετών ή στην ηλικία έναρξης της εφηβείας, και επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια.

 

Κάθε πότε πρέπει να γίνονται εξετάσεις

1 φορά κάθε 3 χρόνια τα υπέρβαρα παιδιά

1 φορά τον χρόνο οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες

1 φορά κάθε 3 χρόνια μετά τα 45, αν το σωματικό βάρος είναι φυσιολογικό

 

Πηγή: HealthyLiving.gr

Υποκατηγορίες

Το Εργαστήριο Μας

Καλώς ορίσατε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γεωργίου Μασαάντ, όπου η πείρα τόσων χρόνων συναντά την τεχνολογία, δίνοντας τις αρτιότερες διαγνώσεις.